velike poteškoće / Problemi zbog niskih temperatura: u Splitu zamrznuto tri posto vodovodnih priključaka

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zbog toga je desetak tisuća stanovnika ostalo bez mogućnosti korištenja vode

8.1.2017.
10:35
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Zbog niskih temperatura na splitskom je području zamrznuta voda u oko tri posto vodovodnih priključaka te je zbog toga desetak tisuća stanovnika ostalo bez mogućnosti korištenja vode u domovima, doznaje se u nedjelju od Božidara Čapalije, pomoćnika direktora za tehnička pitanja u splitskoj tvrtki "Vodovod i kanalizacija".

"Temperatura zraka na splitskom području i danas je u prijepodnevnim satima u Splitu ispod ništice i stvara poteškoće u vodovodnim cijevima u kojima se smrzava voda, no nema mogućnosti da se ti problemi riješe prije nego što poraste temperatura i otopi se zamrznuta voda u cijevima", rekao je Čapalija za HInu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, danas u poslijepodnevnim satima na splitskom se području očekuje porast temeprature iznad ništice što će pridonijeti prevladavanju poteškoća koje uzrokuju niske temperature.

Dubrovnik: u 8 sati izmjereno - 6,6 °C

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji let za Zagreb iz Zračne luke Dubrovnik poletio je po redu letenja u nedjelju ujutro, a iako se vjetar uvelike smirio niske temperature još uzrokuju probleme, pa je tako u Dubrovniku u 8 sati izmjereno - 6,6 stupnjeva.

Zbog bure i niskih temperatura u subotu je bila poremećena opskrba električnom energijom na predjelima Dubrovnika te u Župi dubrovačkoj i Konavlima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prognostičkim modelima Državnog hidrometeorološkog zavoda na jugu Hrvatske se još danas može očekivati umjerena bura, mjestimice s olujnim udarima, a najviša dnevna temperatura kretat će se od minus 1 do 4 °C.

Prema podacima na stranicama HAK-a, na širem dubrovačkom području nema prekida u cestovnom, kao ni pomorskom prometu, a kako se navodima na stranicama Zračne luke Dubrovnik let iz i prema Istanbulu koji je trebao sletjeti u 10 i 50 je otkazan, no iz još uvijek neutvrđenh razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bura je dosta oslabjela i svi ostali letovi prema Zagrebu i Frankfurtu će najvjerojatnije ići normalno", rekla je dežurna dispečerka.

Inače, zbog niskih temperatura još uvijek je na snazi crveno upozorenje meteoalarma za dubrovačko područje, a mjestimični udari bure predviđaju se do maksimalnih 95 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo