splitski red carpet

Radio Dalmacija proslavila 24. rođendan, na proslavi bila splitska elita

Radio Dalmacija proslavila je 24. rođendan, a slavlju su se pridružili brojni uzvanici.

Ugledni gospodarstvenici, pjevači, sportaši, politička elita grada sinoć se okupila na proslavi rođendana jednog od najdugovječnijih radija u Hrvatskoj. Posebno je emotivna bila Edita Lučić Jelić koja je s Radio Dalmacijom od prvog dana, a uz čiji se glas Dalmacija budi.

“Nisam tremaroš, ali mislila sam da će mi te 95-e srce iskočiti iz grudi. Danas nema treme, a ljubav prema poslu je još veća. Baš neki dan sam rekla kako bi bilo lijepo osvojiti 24 milijuna kuna jer nemam bogato nasljedstvo. U tom trenutku se javio slušatelj koji mi je rekao: ‘Ćerce, šta će tebi taj novac, kući bi gnjilila, a mi bismo se bez tebe teško budili.’ Nakon toga sam shvatila da mi milijuni ne trebaju…”, uz osmijeh je zaključila Edita Lučić Jelić.

Prije nekoliko godina voditeljskom timu pridružio se i Siniša Garbin, pjevač Mjesnog odbora.

GALERIJA: Gradska elita na jednom mjestu - red carpet na splitski način

“Uživam u svojim poslovima. Jedina razlika je u tome što na koncertima publiku gledam u oči. U oba slučaja mogu bit svoj, a još od toga i živim. Ima li sritnijeg čovika od mene?!”

Rođendanskom slavlju priključio se i Giuliano, splitski pjevač čija uspješna solo karijera traje otprilike koliko i Radio Dalmacija. Od tada do danas, mnogo se toga promijenilo.

“Sve se prominilo. Stigao nam je internet. Radio Dalmacija je postala puno veća nego što je bila. Split je postao turistički grad. Zapravo, naraslo je sve osim Splita koji je ostao u istim gabaritima. Cijene stanova su otišle u nebo, ja sam posijedio, oženio se i dobio pomladak.”

Tada, prije gotovo četvrt stoljeća, hrvatski reprezentativac i nogometaš Hajduka Filip Bradarić tek je, kao dijete, počeo trčati za loptom. Ekipa Radio Dalmacije ovom prilikom imala je – samo jednu želju…

“I mi imamo samo jednu želju. To treba pokazati i na terenu. Da osvojim naslov s Hajdukom mogao bi se, kako se ono kaže, ostaviti nogometa. Svi to želimo i znamo što bi to značilo za cili grad i ovaj klub”, rekao je Bradarić.

Komentiraj