Zahvaljujući Rotaract klubu

Rotaract klub splitskom KBC-u donirao medicinsku opremu vrijednu oko 35 tisuća kuna

 

Mladi splitski Rotarijanci iz Rotaract kluba Split, uručili su Odjelu maksilofacijalne kirurgije u splitskom KBC-u vrijednu medicinsku opremu od gotovo 35.000,00 kuna s kojom su opremili ambulatni odjel na kojima je i otkrivena spomen-pločica.

Svečani je to završetak velike akcije koju su ovi mladi pokrenuli početkom godine u sklopu projekta “RotaractGala – prva humanitarna gala večera za mlade u Splitu” kojoj je cilj bio nabavka elektrokautera, medicinskog uređaja kojima se uklanjaju kožni tumori. Obzirom da je skupljeno i više od planiranih sredstava, akcija je pokrenula obnovu gotovo cijelog ambulatnog prijema na spomenutom Odjelu.

Odjel splitske maksilofacijale bogatiji je za elektro-kauter kojim se uklanjanju tumori, bolnički transportni krevet, operacijski stol i ostalu vrijednu medicinsku i inventarnu opremu…

– Time smo podignuli razinu kvalitete medicinske skrbi na ovom Odjelu i vjerujemo, smanjili liste čekanja pacijenata oboljelih od kožnih tumora, kojih je obzirom na objavljena istraživanja, sve više a Hrvatska nažalost prednjači u svijetu po broju oboljelih.

Hvala svima od srca koji su pomogli na bilo koji način da ovaj projekt uspije i da zajedno pokažemo kako mladi mogu za svoju zajednicu učiniti nešto dobro! – poručili su iz Rotaract kluba.

Komentiraj