jeste li pripremili maske?

Spli’ski Krnjeval uskoro počinje: Od subote maškare vladaju gradom

Spli’ski Krnjeval 2019 započinje krnjevalskim vjenčanjem tajnog ljubavnog para – meštara ovogodišnjeg ljubavnog krnjevala koje ćemo tek otkriti.

“Za ljubavni par odabiru se najistaknutiji mladić i djevojka koji su na neki specifičan način obilježili proteklu godinu. Nakon Nives Ivanković, Pjerina i Valentine, Ave i Pernara, te Ante Cash i missice Martine Mitar, u subotu ćemo otkriti ovogodišnji par te ih vjenčati na Pjaci.
Kao svadbeni dar dobivaju ključ Grada Splita te zadatak da u slijedećih deset dana očiste Split od svih problema.
Ako vam se ne da maškarati, možete doći i u šarenom, samo nek je veselo, jer ovo je jedan rasplesani zaljubljeni krnjeval”, objavili su organizatori na Facebooku.

Nakon vjenčanja slijedi podizanje zastave na Pjaci i obilazak Krnjevalske izložbe u Etnografskom muzeju. Organizatori su za vrijeme trajanja Krnjevala pripremili mnoštvo događanja, a sve završava paljenjem Krnje 5. ožujka i velikim koncertom TBF-a.

“Ove godine se glavni krnjevalski program premješta u Đardin. Ideja je da svi budu na jednom mjestu (za razliku od prošle godine kada je progam bio na Gatu, Rivi, Voćnom i Pjaci). Ove godine koncerti su čak četiri dana umjesto jednog. Tako u subotu otvara Leteći odred, nedjelja Cubismo, ponedjeljak Adastra a na pokladni utorak TBF. TBF je jedan od pokretača novog Splitskog krnjevala na kojem nakon dugo godina i nastupa. Uz njihovu kreativu te otkačenu ekipu iz Cukuna, Carstva Ladovine te glumce iz HNK željno očekujemo priču Šentence na daskama Čarobne šume. Tema je i previše za ovaj krnjeval. No kako je Potkornjak spaljen još prošle godine kako bi ukazao na problem na Marjanu, tako se ove godine bojimo što nas tek čeka”, kažu organizatori.

Komentiraj