završen natječaj

Split će Cestaru za uređenje Šperuna platiti 400 tisuća kuna više nego se planiralo?

Uređenje Šperuna Grad Split bi moglo koštati 400 tisuća kuna više od predviđenog iznosa.

Naime, na završenom natječaju javile su se tri tvrtke i to Cestar, POINT Split i Neir d.o.o. Ponude se kreću od 1.331.334 kune Cestara do najveće od čak 1.722.900 kuna tvrtke Neir.

Predviđen novac za ovaj projekt bio je 900.000 kuna, a s obzirom na to da kotar nema toliko novca financiranje je trebao preuzeti Grad Split.

U svijetlu posljednjih događanja na financijskom planu sumnjamo da će do ove investicije i doći, a velika je mogućnost i da zbog ovako visokih ponuda Grad natječaj i poništi.

Prema nacrtu, na Šperunu se planira izgradnja fontane na trgu, zatim kamene ploče u smjeru Matejuške, no najznačajnije je da se ne predviđa parkiranje, odnosno taj dio će biti pješačka zona.

“Bit će lijepi trg i fontana, sve popločeno. Automobili od Rive će i dalje moći cirkulirati, ali bez zadržavanja i parkiranja, još samo trebamo definirati režim za dostavna vozila. Kotar je financirao izvedbeni projekt, a Grad će ostalo”, rekao je prije raspisivanja natječaja Mirko Ruščić, čelnik Gradskog kotara Varoš.

Komentiraj