'Zaljubljeni grdelini'

Splitski kipar se uključio u akciju za malu Milu, na aukciji ponudio svoju najdražu skulpturu

Veliko srce odlučili su pokazati ljudi iz svih krajeva Hrvatske – mladi, umirovljenici, odrasli,ali i organizacije i tvrtke te mali privatnici kako i obitelj prikupila potrebnih oko 15 milijuna kuna, a dosad je prikupljeno oko osam milijuna kuna.

U akciju se uključio i splitski slikar i kipar Neno Mikulić. On je na svom Facebook profilu pokrenuo aukciju čiji cilj je skupiti prilog za liječenje Mile.

“Dragi moji, jučer sam uplatio neki iznos za liječenje malene Mile Rončević. Ipak cijelo vrime osjećam da to nije dovoljno i nudim jednu od svojih najdražih skulptura ‘Zaljubljeni grdelini’ na aukciju. Koliko mi je važna govori činjenica da mi je godinama na uzglavlju kreveta u spavaćoj. Grdelini su u natprirodnoj veličini (d=44cm), izrađeni su od drva i bojani akrilikom. Tko ponudi najveći iznos u roku 24 sata neka izvrši uplatu na račun za malenu Milu i skulptura je njegova”, piše Mikulić.

Vrijednost skulpture je oko 900 eura, piše kipar, ali aukcija je počela od nula kuna. Nakon jednog sata najveći ponuđeni iznos je 2600 kuna, a aukcija završava u nedjelju u 16 sati.

AUKCIJA ZA MALENU MILU RONČEVIĆ. Dragi moji, jučer sam uplatio neki iznos za liječenje malene Mile Rončević. Ipak cijelo…

Objavljuje Neno Mikulić ArtSubota, 30. ožujka 2019.

Splitska slastičarna Škartoc objavila je dirljiv status na Facebooku: ”Dragi prijatelji pokažimo još jednom veliko srce. Subotu i nedjelju dođite kod nas na kuglu sladoleda i cjelokupni iznos koji se prikupi slastičarnica Škartoc će u ime svih Vas uplatiti za malu curicu Milu u nadi da će se prikupiti potreban iznos za lječenje u Americi”’.

I vlasnik frizerskog salona Srećko u Splitu uputio je svoj apel građanima: “Ekipa, tko god želi sutra šišanje, feniranje, nek’ dođe i cijenu koju bi platili meni, direktno ćemo mobilnim bankarstvom uplatiti za ovog malog anđela. Ako treba radit ću cijeli dan i noć tako da slobodno pošaljite poruku u inbox kad biste došli. Dovedite oca, majku, baku, djeda, ako treba i psa ću ošišati. Ali molim vas, pošaljite poruku”, piše vlasnik salona na Facebooku.

Slične akcije organiziraju se i u ostatku Hrvatske, a oni koji žele uplatiti novac mogu to učiniti na račun: HR3641330063110002644 na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno – “darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević”. Za plaćanja iz inozemstva, BIC/SWIFT je SKOVHR22, pišu Vijesti.hr

Komentiraj