moraju biti prepoznatljivi

Splitski komunalci šetat će gradom u dizajnerskim uniformama

Splitski komunalni redari dobit će nove uniforme, ali i nove službene iskaznice. Kako kaže pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvom redarstvo i mjesnu samoupravu, Damir Ordulj, vodilo se računa da nam komunalni redari budu prepoznatljivi, a detaljno su se razradile odredbe o izgledu, ali i upotrebi službene iskaznice.

“Htjelo se obuhvatiti sve detaljno sve vezano za službene iskaznice komunalnih redara, čega nije bilo u posljednjoj odluci”, rekao je Ordulj vijećnicima koji su morali dati zeleno svjetlo kako bi gradski komunalci mogli gradom paradirati u novoj odjeći. Rasprave oko novog modnog detalja za 22 zaposlenika Komunalnog redarstva nije bilo, tek je pitanje imao vijećnik stranke Pametno Jakov Prkić kojeg je zanimalo radi li se o konfekcijskoj odjeći ili se možda naručilo od kojeg modnog dizajnera.

“Recite mi za neku budućnost je li moguće ove naše komunalne redare malo ubrzati. Možda nije to prava riječ, ali učiniti im dostupnim šira područja, pa da im možda nabavimo bicikle s oznakama komunalnog redarstva. To je za budućnost da se o tome razmisli”, kaže Prkić, a Ordulj kaže kako je njegov odjel u nabavi vozila i motora na električni progon, kako bi komunalci bili mobilniji.

“Ti motori na električni pogon imamo jedan jači i dva mopeda, a vaša inicijativa za bicikle, zašto ne”, kaže Ordulj, a na njega se nadovezao i gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je rekao kako se upravo prema tome ide.

“Za koji dan ćemo imati sustav gradskih električnih i gradskih bicikala dostupan svima. Sljedeće bi trebalo biti i masovnije korištenje bicikla od strane građana, a tako i u ovoj službi”, kaže Krstulović Opara, a na pitanje je li riječ o dizajnerskim odorama, kaže – Da.

“Mi smo se obratili nekolicini dizajnera, a dizajner koji je ovo napravio je dizajnirao i odore Gradske sigurnosti. riječ je o etabliranim ljudima koji su nakon analiza i usporedba komunalnih odora u Americi, Europi i sjevernoj Europi, odabrali najkvalitetniji oblik koji će dati dostojanstvo našem komunalnom redaru, jer ove odore koje sada imaju su stare 15-ak godina i ne zadovoljavaju tehničke uvjete, radi opreme i on line poveznica”, kaže splitski gradonačelnik, pa se požalio da na uniformama komunalci nemaju mjesta za blokove i za kamere koje će prometni i komunalni redari uskoro imati zakačene na svojim jaknama.

“Zimska muška i ženska odora će uistinu biti prepoznatljiva. Vidjeli ste i znak koji ima prepoznatljivo slovo R s korintskim stupom koji podsjeća na antičku tradiciju našeg grada, a stavljene su i prepoznatljive kockice sa gradskog grba iz 14 stoljeća”, rekao je ponosno splitski gradonačelnik.

Jakov Prkić je na kraju upozorio da su i električni skuteri vozila i motorna vozila, a zakon točno definira s čime se smije, a s čime ne smije u staru gradsku jezgru.

 

Komentiraj