Norijada u Splitu

Splitski maturanti slave zadnji dan nastave, IV. Gimnazija dovela i DJ-a

Atmosfera zadnjeg dana škole zagrijala je Split već prije podne. Od 11 sati u dvorištu IV. Gimnazije, mogla se čuti glazba DJ-a za kojeg su učenici škole sami skupili novac.

Prvu veselu ekipu našli smo ispred IV. Gimnazije, grupa od njih desetak u običnim bijelim majicama sa ručno ispisanom porukom “zapili smo pare za majice”. Nešto je ostalo od tih “para”, jer su se po rukama vrtjele limenke piva i “bombice” žestokog pića, dok su djevojke imale pištolje na vodu.

Širokog osmjeha pozvali su nas u društvo. Sa zidića ispred škole preselili smo se u lokalni kafić koji je bio prepun šarenih majica, veselih lica i pjesme.

Na pitanje koji je plan, Leo odgovara: “Od 11 do 14 ćemo biti u dvorištu škole, imamo DJ-a, svak je morao dati šest kuna, pa smo skupili! A onda ne znam, možda u park Emanuela Vidovića, tamo će biti više škola”.

GALERIJA: Splitski maturanti slavili kraj srednje

Opće veselje, radost, ali i činjenica da se moraju rastati, osjetila se baš u dvorištu škole. Grlilo se, skakalo, pjevalo i plakalo.

Pjevale su se Severinine pjesme, Rozgine, ali kad je DJ pustio “Romale, romali”, nastalo je ludilo.

“Što sad, koji je plan za danas, za sljedeću godinu?”, pitali smo veselog mladog maturanta. “Danas slavimo, idemo piti, malo droge, ludila, a sutra tko zna. Poslije lita na fax, pa gdje nas odnese!”

Stariji gospodin promatra kroz ogradu škole s osmijehom na licu i tugom u očima, pa kaže: “Za pet dana će biti 55 godina kako sam ja maturirao u ovoj školi, ali mi nismo imali ovakvo slavlje. Ma neka se veseli mladež dok može, ne znaju šta ih sve čeka.”

Komentiraj