"želimo pokazat da smo zreli"

Splitski maturanti sutra neće bacati brašno, umjesto toga će napraviti nešto puno korisnije

Sutra maturanti diljem Hrvatske slave zadnji dan škole. Popularna Norijada ne može proći bez gađanja brašnom i sličnih stvari, no maturanti splitskog MIOC odlučili su da s brašnom mogu učiniti nešto puno korisnije.

“Tradicija je da se baca brašno, no naš je moto da nećemo bacat brašno nego ćemo donirati. U dogovoru s našim profesorima koji su kontaktirali udrugu MoSt odlučili smo da ćemo donirati hranu. Pitali smo ih što im treba, rekli su da im trebaju konzerve. Svaki maturant će dati 10 kuna za kraj godine i od te svote ćemo kupit konzerve koje su potrebne Socijalnoj samoposluzi”, kazao nam je Bruno Kontri, splitski maturant koji je prije koji mjesec organizirao i jako uspješan prosvjed splitskih učenika protiv klimatskih promjena.

Konzerve će sutra u 11 sati biti predane Socijalnoj samoposluzi.

Ovo je Bruno Kontri, splitski srednjoškolac koji nam je vratio vjeru u nove generacije i naš grad

“Deset kuna nama nije puno, to je možda jedna marenda, a nekome će puno značiti jer ima puno ljudi koji su financijski ugroženi”, poručio je Bruno te dodao “želimo pokazat da smo zreli, ipak maturiramo”, a mi se nadamo da će i maturanti ostalih splitskih srednjih škola pokazati da su zreli kao njihovi kolege iz MIOC-a.

Komentiraj