Splitski sportaši i sportski novinari sakupili više od tone hrane za splitske beskućnike

Na Poljudu je jutros predana vrijedna donacija splitskih sportaša za potrebe beskućnika o kojima brine udruga MoSt.

Grupa splitskih sportskih novinara 4N i ove godine je organizirala tradicionalnu humanitarnu akciju „Tone hrane za splitske beskućnike“, tijekom koje su uz pomoć brojnih sportaša i sportskih klubova prikupili hranu i higijenske potrepštine za splitske beskućnike o kojima brine Udruga MoSt te splitsku socijalnu samoposlugu.

Akciju su ove godine podržali HNK Hajduk, Taekwondo klub Marjan, Klub splitskih olimpijaca, muški i ženski Košarkaški klub Split, Golf klub Split 1700, Vaterpolo klubovi Jadran i Bura, JK Mornar, NK Adriatic, KBK Ameno, Turnir 4 kafića, ŠN Brda, ŽNK Marjan, HS Tajlandskog boksa, Klub plesa i navijanja CAF, ST Kwan, Plesni klub sedmi vjetar, TK Zmajevo oko, a privatne donacije dali su i bivši igrači i kapetani HNK Hajduka Lovre Kalinić, Nikola Vlašić, Mario Pašalić, Zoran Nižić, Goran Milović, Mario Maloča, kapetan KK Splita Nikola Vujčić, obitelj Vlašić, Antonio Plazibat i još puno osoba vezanih uz splitski sport.

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Konačnu vrijednost donacije će Dado Lelas, tajnik udruge MoSt imati što i brojati, a već je poznato da će iznos još jednom biti rekordan. Kako je sam rekao prilikom jutrošnjeg uručenja potrepština na Poljudu, donirana količina pokriva potrebe otprilike 150 korisnika udruge i socijalne samoposluge otprilike do početka ljeta.

Uz zahvalu organizatorima akcije, kao i svim donatorima napomenuo  je još da ovo nije samo humanitarna akcija, nego jedna lijepa i posebna priča koja traje već sedam godina. Blaž Duplančić, Tomislav Gabelić, Bernard Jurišić i Marin Maljković su obećali da će ih biti još u godinama koje dolaze.

Kapetan Hajduka, Josip Juranović istaknuo je kako su svi članovi momčadi sudjelovali u donaciji i dodao: „Mislim da je ovo jedna jako lijepa priča, odazivamo se svake godine, pa tako i ovaj put, novac smo sakupili između sebe u svlačionici i kupili što je potrebno.“

Komentiraj