"Djeca za djecu"

Splitski studenti pokazali veliko srce i pokrenuli akciju za Udrugu Anđeli: “Zaista je prekrasno, nosi te adrenalin, radiš dobro djelo”

Humanitarna akcija “Djeca za djecu” održava se drugu godinu zaredom, organiziraju je studenti 5. godine Ekonomskog fakulteta u Splitu (smjer Turizam i hotelijerstvo), pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Smiljane Pivčević.

Prošle godine sakupljeni novac otišao je za dječju onkologiju, dok se ove godine sakuplja za Udrugu Anđeli, udrugu koja brine o djeci najtežim invalidima i djeci s teškoćama u razvoju.

“Dugo smo raspravljali o konceptu i lokaciji, a onda smo odlučili da ćemo surađivat s vrtićima Splita i okolice. Odazvalo ih se preko 80, između 80 i 100, a oni su nam izradili čestitke, vijence, božićne ukrase, anđelčiće, kuglice, koje prodajemo na štandu u City Centru One od 10.12. nadalje, vjerojatno do kraja kalendarske godine. Razni sponzori su nam dali stvari koje možemo prodavat, poput igračaka, ili su nam uplatili na račun, i još uplaćuju, ili su nam dali nekakve usluge koje možemo podijeliti kao nagrade na lutriji. Tako smo surađivali s hotelima, kafićima, restoranima. Imamo humanitarnu lutriju, prodajemo i to na štandu, a glavni događaj će biti 19.12 u City Centru One u kojem će nastupat desetak izvođača. Koncert će biti u 17 sati, a lutrija u 20 sati”, kazao nam je o samoj akciji Ivan Todorić, jedan od studenata koji sudjeluje u projektu.

Objavljuje Djeca za djecu – humanitarna akcijaPonedjeljak, 3. prosinca 2018.

Prošle godine akcijom je sakupljeno preko 30 tisuća kuna, a studenti bi voljeli da ona postane tradicionalna.

“Ovo je druga godina i zaista bi volili da postane tradicija, ali svake godine se mora skupit kritična masa zainteresiranih. Najteže je skupit ljude, ali kad to krene zaista je prekrasno, nosi te adrenalin, radiš dobro djelo. Ljudi zaista žele pomoć, vidio sam to radeći smjenu na štandu. Dogovorili smo se da nećemo stavljat fiksne cijene nego na izbor ljudima, koliko žele dat”, kazao nam je Ivan.

Prikupljaju se sredstva i pomoću tihe aukcije, a može se osvojiti dres Josipa Juranovića s potpisima igrača prve momčadi, isto tako i Hajdukova loptu, a tu je i Spalding lopta koju je potpisao Dino Rađa, čuveni košarkaš i nedavno uvršteni Hall of Fame igrač.

Na nekim od radija se već vrti i “jingle” od 15-20 sekundi.

Djeca za djecu imaju i svoju stranicu na Facebooku, baš kao i na Instagramu. Tamo možete svakodnevno pratiti sve novosti vezane uz akciju.

Priključite se i vi ovoj plemenitoj akciji, otiđite do štanda gdje studenti prodaju dječjih ruku djela, kupite neku sitnicu, ili pak srećku za lutriju. Učinit ćete dobro djelo, a svaka kuna dobro će doći Udruzi Anđeli!

Komentiraj