medley

Splitski zbor snimio genijalan spot u čast Oliveru inspiriran nenadmašnim glazbenikom i njegovim voljenim gradom

Na današnji dan rođen je Oliver Dragojević, glazbena legenda koja će, zahvaljujući brojnim hitovima, živjeti u srcima svojih obožavatelja zauvijek.

Baš danas svjetlo dana ugledao je medley koji su napravili splitski studenti Oliveru u čast. Ako se pitate što je medley, reći ćemo samo da je taj koncept olakšao izbor Oliverove pjesme, tj. pjesama jer se u njemu isprepliće čak sedam Oliverovih hitova. A i tko bi se mogao odlučiti samo za jednu?!

Splitski sveučilišni zbor “Silvije Bombardelli” tako je napravio Oliver Medley, svoj najveći projekt. On obuhvaća, kao što smo već spomenuli, sedam pjesama- Skalinada, Zbogom ostaj ljubavi, Galeb i ja, Dobar dan, Ti si moj san, Vjeruj u ljubav i Ključ života.

Aranžman medleya potpisuje dirigentica Anamarija Tadin, a zbor je na materijalu radio još od listopada. Sredinom studenog započeli su suradnju sa studijem Tomislava Mrduljaša, u kojem je snimljen medley, i glazbenim producentom Hrvojem Domazetom.

Za spot su se pobrinuli Andrija Jurčević i Dean Bubić iz APstudia – Aheropita. Autorica fotografija je Marija Mikulić.

“Rezultat predanog rada velikog broja mladih ljudi, uglavnom studenata, jest predivna glazbena priča inspirirana nenadmašnim glazbenikom, njegovim voljenim gradom, ali i mladom generacijom koja ga i dalje slavi pjevajući njegove obožavane pjesme”, stoji u priopćenju za medije.

Sam zbor osnovan je u ožujku 2016. godine, a čine ga studenti svih sastavnica splitskog sveučilišta. Trenutno broji 35 aktivnih članova. Iako mu je glavna zadaća da uveličava sveučilišne manifestacije i promocije, zbor je od samog početka znatno proširio svoje glazbene domete brojnim nastupima van sveučilišta te čestim suradnjama s domaćim i stranim zborovima.

Anamarija Tadin dirigira zborom od osnutka.

Komentiraj