besplatan parking

Splitsku bolnicu okupirali ilegalni kamperi, a kazne nitko ne piše

S ljetnim mjesecima splitskoj bolnici stignu nepozvani gosti. Na njihovo besplatno parkiralište smjeste se kamperi i zauzimaju mjesta. Ostaju do jutra pa ni djelatnici bolnice ni pacijenti ne mogu naći slobodna parkirna mjesta, pišu Vijesti.hr.

Komunalni redari izlazili su na teren i udaljavali kampere, ali ni u prošloj ni ovoj godini nije ispisana niti jedna kazna. I uporno se vraćaju svake sezone. Iako su ih komunalni redari udaljavali, čim padne noć oni se opet vraćaju.

“To je besplatno kampiranje, ali za to nažalost nije odgovoran KBC Split. Postoje institucije i sistem koji je zakonom ovlašten intervenirati u takvim situacijama, bilo komunalno redarstvo ili prometna policija, ne znam. Mi nismo ovlašteni, nemamo ovlasti nikoga odavde maknuti”, govori nam dr.sc. Anton Marović, pomoćnik ravnatelja KBC-a Split.

Iz bolnice apeliraju da se postave znakovi zabrane kako bi se problem riješio jer ni ove ni prošle godine ilegalnim kamperima nije naplaćena niti jedna kazna.

Komunalni redari tvrde da su kamperi u nadležnosti turističke inspekcije, ovi uzvraćaju to je posao komunalnih redara i policije. Dok se svi dogovore, kamperi bez problema nalaze besplatno prenoćište po parkinzima u gradu, pa tako i ispred bolnice.

Komentiraj