RoboStart 2018

U Splitu započelo natjecanje “RoboStart 2018”

U organizaciji Hrvatskoga robotičkog saveza (HROBOS) u subotu je na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje počelo natjecanje iz robotike “RoboStart 2018” na kojem sudjeluju 73 ekipe sa 150 natjecatelja iz čitave zemlje.

Uz Hrvatski robotički savez suorganizatori natjecanja su udruge Hrvatsko društvo za robotiku i udruga Mladi robotičari Split. To je već sedma godina za redom da se održavaju natjecanja Hrvatske lige robotičara, jednog od najvećih robotičkih natjecanja u Hrvatskoj, koji se u Splitu održava prvi put. Organizatori kažu da je cilj natjecanja poticanje interesa za robotiku i programe robotičke edukacije koje provodi Hrvatski robotički savez i udruge udružene u Savez.

Sudionici su učenici od 9 do 19 godina koji se natječu prema pravilima svjetskog RoboCup Junior natjecanja uz dodatak novih atraktivnih disciplina. Kategorije u službenom programu natjecanja su Speed Line Follower, Robo Bowling, Rescue Line Beginner, Rescue Line, On stage, CoSpace, Soccer Light Weight i Soccer Open.

Komentiraj