107. rođendan

SRETAN ROĐENDAN! Povodom Hajdukovog rođendana održana promocije knjige “HNK Hajduk Split”

U povodu 107. rođendana HNK „Hajduk“ u kino-dvorani stadiona na Poljudu održana je promocija knjige Jurice Gizdića “HNK Hajduk Split”, kojoj je prisustvovala i zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović.

Nova Gizdićeva monografija posvećena splitskim “bilima” sadrži 60 stranica s bogatim fondom fotografija, te će do ljeta biti prevedena na engleski, njemački, talijanski i španjolski jezik. Govoreći o knjizi Ivan Kos, predsjednik Uprave Hajduka kazao je kako je riječ o pravoj osobnoj iskaznici kluba koja na najbolji način predstavlja njegovu povijest.

“Nije lako na 60 stranica ove male monografije opisati sve što je klub prošao u 107. godina. Hajduk je velika i duga priča, klub velike povijesti. Zahvaljujem svima koji su sebe ugradili u povijest kluba”, istaknuo je Kos. Pozdrave i rođendanske čestitke gradonačelnika Andre Krstulovića Opare prenijela je njegova zamjenica, Jelena Hrgović.

“Svima nama Hajduk je u srcu i svima nam je zajednička želja da klub nastavi ovim dobrim putem rada i djelovanja. Sadašnji model upravljanja klubom pokazao se dobrim, te ga mogu primijeniti i drugi domaći nogometni klubovi. Povodom 107. rođendana što drugo možemo poželjeti velikom Hajduku nego da živi vječno i da ga prate ljudi velika srca kakva je, u prvom redu, njegova vjerna publika. Neka Hajduk živi s gradom i neka bude drugo ime grada”, kazala je zamjenica Hrgović. Sam Gizdić je rekao kako je radeći na svojoj 18. po redu knjizi o Hajduku dao – najbolje od sebe.

“Ovo mi je zasigurno najteža knjiga koju sam radio o Hajduku, jer sažeti 107. godina na 60 stranica nije bilo nimalo lako”, rekao je, među ostalim, Gizdić, dobitnik brojnih domaćih i međunarodnih priznanja za sportsku publicistiku.

Prvi primjerci knjige su poklonjeni obiteljima Matošić, Vukas i Broketa.

Obilježavanje 107. rođendana Hajduka započelo je jutros misom u crkvi Svetog Ante na Poljudu za sve preminule nogometaše, djelatnike, članove i navijače kluba. Nakon toga izaslanstvo “bilih” položilo je vijence na spomen ploču na sjevernoj tribini poljudskog stadiona, za sve navijače i članove poginule u Domovinskom ratu.

Komentiraj