stiže novo

Stablo u Đardinu slomila je bina, policija istražuje zašto je pala

Polomljeno stablo u Đardinu organizator manifestacije “Evo ruke” Stiv Vučković će zamijeniti.

Jučer je došlo do pada bine, a policija će nakon izvida utvrditi da li je bina pala zbog lošeg materijala ili je netko namjerno srušio. U Parkovima i nasadima su nam kazali da je riječ o mladoj lipi koju je slomio pad konstrukcije bine.

“Jučer oko dva i deset došlo je do udarca i probio se krov koji ima 350 kilograma i srušio se na pozornicu gdje je napravio 15 tisuća eura štete na tehnici i pritom je pritisnuo lipu. Nazvali smo komunalnu patrolu i policiju da naprave zapisnik što je i napravljeno, napravljen je očevid, to je trajalo do 21 sat kada se krov skinuo. Željeli smo utvrditi da li je uzrok tehničke prirode ili je netko to napravio namjerno. Uzrok još ne znamo, ali policija će nakon izvida donijeti zaključke”, kaže nam Vučković i dodaje da su i stabla u parku, ali i sve travnate površine duplo osigurani.

“Ovo stablo je osigurano, kao i svako pojedinačno stablo u parku, kako policom osiguranja, tako i s bjanko zadužnicom koju imaju parkovi i nasadi i s kojom će se pokriti nastala šteta. Sva šteta će se kompenzirati, a odluka je Parkova i nasada kada će se stablo posaditi ili odmah ili nakon završetka festivala. Unatoč svemu, ‘Evo ruke’ i dalje ide”, kaže nam Stivi.

Fotografiju stabla prva je objavila Dnevna doza splitskog nereda.

Komentiraj