upozoravali su da nije potrebna

Stanari Kopilice o “integraciji”: “Prava istina je da su napokon gradske vlasti uvidjele da je ta linija totalni promašaj”

Nakon što je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara pojasnio da splitski metro nije ukinut već da je linija samo integrirana u postojeću liniju Split- Kaštel Stari, oglasili su se i stanari Kopilice.

Evo što su objavili na Facebook stranici Kopilica LIVE.

Povodom istupa gradonačelnika Splita, gospodina Andre Krstulovića Opare, htjeli bi reagirati i upozoriti javnost na stvarne činjenice u vezi tzv. metroa.

Promet željeznicom između stanica Split i Split Predgrađe (Kopilica) je u funkciji već dugi niz godina.

Linije Split – K. Stari i Split – Perković su prevozile putnike na relaciji Split – Split Predgrađe i prije uvođenja linije Split – Split Predgrađe dana 11.6.2019.

Upozoravali smo Grad Split da nema potrebe za linijom Split – Split Predgrađe, budući da nema koga prevoziti niti ima smisla u ovakvom obliku.

Nakon samo nepunih pet mjeseci, 3.11.2019., Grad Split je “integrirao” tu liniju u postojeću liniju Split – K. Stari.

Smatramo da se to moglo napraviti i odmah bez uvođenja te linije, i dalje zahtjevajući da se javnosti kaže koliko je novaca utrošeno na tu liniju.

Interpretacija o integraciji je grubo iskrivljavanje činjenice da se ova linija nije trebala ni dogoditi i prava istina je da su napokon gradske vlasti uvidjele da je ta linija totalni promašaj.

Pozdravljamo odluku o “integraciji”, odnosno o ukidanju ove linije, pojačavanju linije Split – K. Stari, izgradnju svih novih stanica na njoj, kao i eventualnu modernizaciju i izgradnju pruge prema zračnoj luci i Trogiru.

Komentiraj