zlata vrijedna

Stigla ponuda iz Amerike: Spaladium Arena mogla bi postati filmski studio

Splitu se osmjehnula “zlatna” ponuda da na četiri godine ugosti snimanje velike američke serije, čija bi se cjelokupna proizvodnja bazirala u Hrvatskoj.

Konkretno, Amerikanci žele unajmiti Spaladium Arenu, koju bi pretvorili u veliki filmski studio. Nude čak 250 tisuća kuna neto mjesečno, te plaćanje svih režijskih troškova tog kompleksa, piše Slobodna Dalmacija.

O ponudi filmaša u petak je na Trgovačkom sudu u Splitu, iza zatvorenih vrata, raspravljao Odbor vjerovnika tvrtke “Sportski grad u stečaju”, u čijem je vlasništvu Spaladium Arena. U tom Odboru sjede predstavnici banaka sa sjedištem u Austriji koji su financirali izgradnju tog sportskog kompleksa u Lori, te zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Splitu.

Prije nego što dignu ruke da se Split pretvori u Hollywood, moralo bi se riješiti tko bi plaćao eventualne penale organizatorima već dogovorenih događaja u Lori, ali i “osloboditi” veliki parking ispred Arene koji je dan u najam gradskoj tvrtki “Split parking” i koji u srpnju koriste organizatori Ultra Europe festivala, koji se svakog ljeta održava na susjednoj Poljudskoj ljepotici.

Mali su to i rješivi problem u odnosu na ogromnu korist koju bi od toga imali Split i Splićani.

 

Komentiraj