Splitski pupoljak

Što se tiče medalja i odličja, Lucija Bilobrk osvojila je sve što se osvojiti dalo

Splićanka Lucija Bilobrk mlada je sportašica koja je do sada osvojila brojna odličja u borilačkim vještinama, a sada će u njezine ruke još jedno vrijedno priznanje. Naime, Lucija je jedna od nominiranih za Splitski pupoljak.

Njezina sportska priča krenula je s gimnastikom, nakon nekog vremena prebacila se na rukomet, no pronašla se u kickboxingu i tajlandskom boksu. Tako se kickboxingom bavi već devet godina, a tajlandskim boksom već dvije.

“Moji su me poslali na gimnastiku jer sam uvik bila živahno dite. Kako se nism mogla vidit u tome, kasnije sam krenula na rukomet. S rukometom je taman bila ljetna pauza, a kako mi je sestra trenirala kickboxing krenula sam i ja. Išla sam neko vrijeme paralelno jedno i drugo i kasnije sam se odlučila za kickboks.”

Kako nam je kazala Lucija, dok je bila mlađa vršnjaci su je znali izazivati, pa je i to bio jedan od razloga da se odluči na kickboxing.

Što se tiče medalja i odličja, osvojila je sve što se osvojiti dalo. Državna je, europska i svjetska prvakinja. Soba je postala premala za sva osvojena odličja. Jedino što nema jest olimpijska medalja, no ukoliko ova dva sporta postanu olimpijski sportovi, sigurni smo da će i to pospremiti u svoju vitrinu.

Što se tiče škole, Lucija je završila Zdravstvenu školu u Splitu.

“Nakon škole sam položila maturu, odradila godinu dana staža, imala stručni ispit i sad sam sanitarni tehničar. Imam licencu i mogu radit jednog dana u tom smjeru.”

Za mjesec dana čeka je svjetsko prvenstvo u tajlandskom boksu tako da se trenutno priprema za to.

Komentiraj