posao iz snova

Sutra imate priliku upoznati Splićanku koja radi kao data scientist za NBA momčad

“Data scientist” je relativno novo zanimanje u sportu, pa je donekle i hipstersko. U ovim krajevima često i izrugivano, svjedočili smo brojnim sarkazmima o laptop trenerima. No, činjenica je da znanstveni treneri ili čak i čitavi timovi postaju sve bitniji dio sporta. Kvragu, nakon što je Boston nakon milijardu godina uzeo titulu u baseballu, a sve na pogon dana science trenera, veći dio Amerike zna da je to to.

Ivana Šerić je imala sreću da dva tjedna nakon doktorata dobije posao u Philadephia 76’s, kultnoj NBA ekipi, baš na poziciji data scientista. Raditi u ekipi od desetak istraživača podataka u jednoj od najpotentnijih mladih ekipa NBA lige zasigurno je i odlično iskustvo i veliki izazov, pogotovo za djevojku kojoj matematika nije bila prva strast. Nego košarka, koju je započela u Splitu i Solinu, a nastavila u Požegi, i koja joj je pomogla dobiti stipendiju na New Jersey Institute of Techonology. U neku ruku tako se može kazati da Ivana ima posao iz snova, jer spaja njezina dva životna veselja, košarku i primjenjenu matematiku.

Ivana će sutra ponovno biti u svom Splitu te će na Women in tech meetup-u u sklopu Split Tech Citya svim zainteresiranima koji se pojave na FESB-u pojasniti kako je to miksati košarku i matematiku. Živjeti u Philadelphiji, Biti u tom miksu košarke i spektakla pod nazivom NBA…

Komentiraj