cijena nije jedini kriterij

Sveučilište dalo najpovoljniju ponudu za Žnjan

Projektnu dokumentaciju za Žnjan moglo bi izraditi Splitsko sveučilište i to za ukupno 4 milijuna kuna. Naime njihova ponuda je na natječaju bila najbolja i za skoro 800 tisuća kuna povoljnija od tvrtke PROARH Mateković d.o.o. koja se također javila na natječaj.

S izborom izrađivača projektne dokumentacije uređenje žnjanskog platoa napokon bi se trebalo pomaknuti s mrtve točke. Nakon jutrošnjeg otvaranja ponuda slijedi dugotrajan postupak njihovog pregleda. To bi moglo potrajati nekih dvadesetak dana, nakon čega bi se trebao odabrati ponuditelj. Kriterij cijene nije jedini mjerodavan. On nosi 40 od 100 maksimalnih bodova – poručuju iz Banovine.

Nakon odabira ponuditelja, uslijedit će desetodnevni žalbeni rok, a potom slijedi potpisivanje ugovora.

Po hodogramu koji je prošle godine prezentirao splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara do rujna bi trebala biti gotova izrada idejnih projekata za dobivanje lokacijske dozvole za cjelokupnu plažu.

U studenome 2019. Županija treba pokrenuti postupak za dobivanje “koncesije za gospodarsko korištenje plaže Žnjan”. Natječaj bi trebao biti okončan u siječnju 2020. odabirom Grada kao koncesionara. Do veljače te godine Banovina bi izabrala potkoncesionare prema vrstama sadržaja. U travnju se očekuje da bi bila gotova izrada glavnih projekata i građevinskih dozvola “u slučaju potrebe”.

Ipak, svima je jasno da se hodogram neće moći ispoštovati jer nitko ne može utjecati na dužinu građevinskih radova koji ovise o brojnim elementima, pa je moguće da će ova sadašnja privremena situacija na Žnjanu biti tamo i iduće ljeto, a još nikome nije jasno kako će se svi najavljeni radovi završiti do kraja 2020 godine.

Jasno je da je velika mogućnost da zadnji zamasi uređenja Žnjana poprate neslužbeni početak kampanje za iduće lokalne izbore.

Komentiraj