opremiti će 21 laboratorij

Sveučilište u Splitu do travnja 2021. iz EU fondova nabavlja opremu vrijednu 83 milijuna kuna

Sveučilište u Splitu do travnja 2021. godine nabavit će znanstvenu opremu vrijednu oko 83 milijuna kuna dobivenih iz fondova Europske unije, a njome će se opremiti 21 laboratorij, najavljeno je u srijedu na konferenciji pod nazivom “Nabavom znanstvene opreme do jačanja konkurentnosti”.

Prorektorica za znanost i inovacije, prof. Leandra Vranješ-Markić je istaknula kako će se tom znanstvenom opremom poboljšati uvjeti rada znanstvenika na splitskom Sveučilištu te da će se omogućiti i bolja suradnja s gospodarstvom.
“Ova vrlo vrijedna oprema omogućit će nam da zajedno s partnerskim tvrtkama razvijamo nove proizvode i usluge u području farmacije, biomedicine i industrije metala, što će njima značiti veću konkurentnost na tržištu i nova radna mjesta”, rekla je Vranješ-Markić.

Podsjetila je kako je riječ o projektu nabave znanstvene opreme za potrebe splitskog Sveučilišta, koji je počeo prije 15 mjeseci.
“Dosad smo nabavili opreme u vrijednosti oko 17 milijuna kuna”, dodala je.

Također je rekla kako će studenti na splitskom Sveučilištu imati priliku educirati se i izrađivati diplomske radove na novoj znanstvenoj opremi te da će tako naše gospodarstvo dobivati vrsne stručnjake.

Komentiraj