Humanitarna utrka

Tenisice na noge, kune u kasicu: “Trčimo za obrok više” i pomozimo nahraniti 219 gladne djece

Hrvatska udruga ”Marijini obroci” organizira humanitarnu utrku i zabavni dio programa koji će se održati u nedjelju, 26.05. s početkom u 18 sati na splitskoj rivi.

Cilj humanitarne utrke i zabavnog programa je informiranje građana o djelovanju navedene udruge.

Vizija ”Marijinih obroka”, međunarodno karitativnog pokreta, jest pružiti djeci u najsiromašnijim dijelovima svijeta po jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja. Na taj način djeci se ne spašava samo život, već ih se potiče na učenje i tako daje prilika da dugoročno sebi, svojoj obitelji i zajednici osiguraju bolji život.

“Drage Splićanke i Splićani,
Pozivamo vas na humanitarnu utrku „Trčimo za obrok više” koju već 5. godinu zaredom organiziraju Marijini obroci.

Marijini obroci su međunarodni karitativni pokret koji godišnje hrani više od milijun i četiristo tisuća gladne djece. Vizija je Marijinih obroka da svako dijete na mjestu obrazovanja primi jedan obrok dnevno. Osim poticanja na obrazovanje, kupovinom hrane od lokalnog stanovništva i volontiranjem potiču se lokalna ekonomija te uključenost cijele zajednice. Za prehranu jednog djeteta potrebno je prosječno 120 kn godišnje. Specifičnost je Marijinih obroka da čak 93% uplaćenog iznosa dolazi direktno do djeteta.” – objašnjava nam jedan od volontera iz Udruge.

Utrka će se održati u nedjelju, 26.5. s početkom u 18 sati i to u tri kategorije: za djecu (na 150 i 300 m) te za odrasle (na 2,5 km). Podjela startnih brojeva kreće od 17 sati.

“Početak utrke bit će na splitskoj rivi,a program će voditi naša poznata sportašica Blanka Vlašić. Nakon utrke slijede zabavni program i projekcija filma „Generacija nade“. U zabavnom programu će veseli klaun zabavljati djecu, te će nastupati plesna skupina KUD Jedinstvo, skupina ritmičke gimnastike iz DV Dobri, Skac bend te duo Ivona i Jure Delić.”

Sva prikupljena sredstva idu za kuhinju Split-Croatia koja se nalazi u Liberiji i trenutno hrani 219 djece, a otvorena je velikodušnošću dobrih ljudi.

Sa željom da se ovom utrkom podigne svijest o Marijinim obrocima i tako zajedničkim snagama nahrani još veći broj gladne djece koja čekaju na svoj obrok, pozivamo vas još jednom u nedjelju na splitsku rivu. Trčimo za obrok više!

Komentiraj