28 učenika iz srednjih škola

U Splitu održano državno natjecanje u zanimanjima instalater grijanja i klimatizacije

U Obrtnoj tehničkoj školi u Splitu je 2. i 3. svibnja 2017. u organizaciji Agenicije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održano Državno natjecanje u zanimanjima instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater.
U natjecanju je sudjelovalo 28 učenika iz srednjih škola iz Šibenika, Splita, Metkovića, Rovinja, Zagreba, Nove Gradiške, Slatine, Koprivnice i Bjelovara.
Učenici su se natjecali u teorijskom i praktičnom dijelu. U zanimanju vodoinstalater državni prvaci su učenici Mile Marušić i Ivan Ljubičić pod mentorstvom Natalije Paić iz Industrijsko-obrtničke škole Šibenik. Drugo mjesto su osvojili učenici iz Slatine, a treće mjesto učenici iz Rovinja.
Državni prvaci u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije su učenici iz zagrebačke Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Danijel Požarić i Mihael Šoštarić pod mentorstvom Ivice Bukala. Drugo mjesto su osvojili domaćini pod mentorstvom Krste Tarabarića, a treće mjesto učenici iz Koprivnice.

Ravnatelj škole domaćina Renato Žuvela istaknuo je važnost uključivanja u natjecanja učenika obrtničkih zanimanja, kao način promocije obrtništva i popularizacije obrtničkih zanimanja. Koordinatorica natjecanja, nastavnica-savjetnica strojarske skupine predmeta Gordana Matković je naglasila da se radi o deficitarnim zanimanjima, za koje iz godine u godinu postoji sve manji interes učenika i roditelja, ali su sve veće potrebe za njima na tržištu rada.

Komentiraj