Atraktivan brod

Ući će u Guinnessovu knjigu rekorda: Organizatori Ultre isplovili iz Splita najvećim jedrenjakom na svijetu

Tvrtka Brodosplit predstavlja Flying Clipper – jedinstveni i atraktivni brod projektiran prema nacrtu iz 1911. godine.

Riječ je o najvećem jedrenjaku na svijetu, koji će ući u Guinnessovu knjigu rekorda. Prvi je jedrenjak s ugrađenim najvišim sigurnosnim standardima ‘Safe return to port’, a ispunjava i sve zahtjeve američke obalne straže, kao i Službe za javno zdravstvo SAD-a. Flying Clipper je i jedini jedrenjak na svijetu koji je dobio najvišu moguću klasu za buku i vibracije.

Brod je dug 162 metra i širok 18,5 metara, nosivosti 2000 tona, imat pet jarbola i jedra ukupne površine 6 347 kvadratnih metara. Na pet paluba “Flying Clipper” može primiti 450 osoba. Raspolaže s 224 kabine od kojih je 150 luksuznih kabina za 300 putnika i 74 kabine za 150 članova posade.

Danas je organizirana njegova prva tura do Hvara i to za organizatore Ultra Europe Festivala, a organizatori Ultre i dalje namjeravaju nastaviti suradnju s Brodosplitom.

GALERIJA: Ultraši isplovili iz Splita najvećim jedrenjakom na svijetu

“Ultra je svjetska priča, manifestacija koja zadnjih sedam godina razvija Split. Isto tako Flying Clipper je svjetska priča i ponosni smo što možemo surađivati sa njima. Suradnja sa škverom započela je prije 4 godine kada su nam njihovi radnici pomogli postavljati skele. Ta suradnja je dokaz da je Ultra pokretač razvoja grada Splita i zajedno sa Brodosplitom želimo graditi budućnost tu. Dolazak u naš novi dom, Park mladeži je još jedna povezanost sa Brodosplitom gdje imamo prekrasne poglede iz resistance stagea na brodogradilište Brodosplita – rekao je Joe Bašić, organizator Ultra Europe Festivala.

Ujedno je rekao kako je ovo bila najbolja Ultra do sada te da je siguran kako će  će iduće godine biti još i bolja.

 

Komentiraj