niz brutalnih napada

Ugledni splitski psihijatar jednom rečenicom opisao što se događa u gradu

Divljački pretučena djevojka ispred kluba, Francuz izboden nožem na Bačvicama, napadnuti mladi Potrugalci… i sve to u hit turističkoj destinaciji Splitu.

Niz napada koji su se zaredili posljednjih tjedna zabrinuo je građane. Prestaje li Split biti siguran grad ili se radi samo o izoliranim slučajevima, kako uvjerava policija, provjerio je RTL Danas.

Mlada djevojka koja je pretučena ispred splitskog noćnog kuba završila je s teškim ozlijedama glave i oka, te višestrukim prijelomima vilice. Redar i bivši boksač, 29-godišnji Toni Višić koji je optužen za napad se predao policiji.

“Nije bježao nego je bio službeno na Hvaru i čim je saznao da je policijska potraga u tijeku, on se odmah pojavio u mojoj pratnji i to je cijela priča”, otkrio nam je Višićev odvjetnik Vinko Gulišija.

Nakon obrade u policiji ide u Državno odvjetništvo koje će potom odlučiti hoće li mu biti određen istražni zatvor. Statistika kaže, u Splitu je u prvih šest mjeseci 13 posto manje kaznenih djela u odnosu na lani.

“Ono što je meni kao čelniku u Ministarstvu unutarnjih poslova važno i zbog čega mogu izrazit svoje zadovoljstvo, to je da policija vrlo promtno i efikasno rješava svaki takav slučaj”, naglasio je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Zaredali su fizički napadi u Splitu. Nakon što je prošlog tjedna na Bačvicama muškarac nožem izbo četvero ljudi, uslijedili su novi incidenti.

“Da je noću glavna gradska plaža Bačvice osvijetljena možda se to ne bi dogodilo”, smatra Tomislav Zaninović, predsjednik Gradskog kotara Bačvice.

Vuk se ugleda na vuka, a lisica na lisicu zaključuje splitski psihijatar Ivan Urlić.

“Kako se ponašaju oni gore, a od glave riba smrdi, tako se ponašaju i svi oni koji kako idemo dalje prema repu. I na kraju sada riba repom žestoko mlati,” slikovit je Urlić.

Žestoko mlaćenje i noževi na ulicama, sigurno nisu slika koja se šalje iz turističkog grada.

Komentiraj