Zeleni kaos

Ulice cvita Mediterana podsjećaju na savanu, družino Parkova i nasada probudite se

Član savjeta za komunalu SDP-a Split i bivši predsjednik Vijeća GK Gripe, Ante Cvitković, uputio je apel pod nazivom “Zeleni kaos u Splitu”.

U apelu poziva Parkove i nasade da se trgnu dok još nije kasno. Apel prenosimo u cijelosti.

“Zeleni kaos u Splitu

Mislite da naši komunalci iz Parkova i nasada i savana kao vegetacijski oblik nemaju a ma baš ništa zajedničko? Grdno se varate. Naime, šetajući ili vozeći ulicama cvita Mediterana ne možete ne primijetiti zelenilo koje zadnjih mjeseci nikako ne podsjeća na osmišljeno, planski uređeno hortikulturno dobro, već na pravu pravcatu savanu. Za slabije upućene, savana je oblik vegetacije bujnih travnjaka tropskog i suptropskog podneblja. I baš tako izgledaju zapušteni parkovi ili ono što mi Splićani, stalno snižavajući hortikulturne kriterije, nazivamo parkovima.
Obzirom na beskonačne kolone pri ulazu u grad, prvo što turisti moraju primijetiti su potpuno zapuštene zelene površine.Nažalost, družina iz Parkova i nasada ove godine ili ne prepoznaje potrebe ovog grada ili ih namjerno ignorira. Zamislite samo razočarenje Skandinavca kojem godišnji odmor započinje čekanjem u koloni i pogledom na apokalitične scene zelenog kaosa grada.
Da ne pomislite da smo u ovoj priči zaboravili one najvažnije, a to su naši sugrađani- nismo, oni su na to, nažalost, oguglali.
Parkovi i nasadi, probudite se dok nam nije kasno”, napisao je Cvitković.

Komentiraj