POTPORA FESTIVALU

Ultra iz Splita se ne čuje u Zagrebu

Splitske gradske vlasti oglasile su se na temu “Potpore Ultra festivalu”. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Ultra Europe Festival ima velik značaj za Split, Splitsko-dalmatinsku županiju i cijelu Hrvatsku, počevši od samog dolaska na desetke tisuća turista koji generiraju potrošnju i razvoj ugostiteljstva, zatim besplatno brendiramo destinaciju što marketinški vrijedi milijune, a možda je i najvažnija činjenica to što se s ljepotama naše zemlje upoznaju mladi ljudi koji će biti turisti idućih nekoliko desetljeća.

Zbog svega toga Grad Split je inicirao sastanak “Potpore festivalu” kako bi Ultra i dalje ostala u Dalmaciji. Sastanku su prisustvovali predstavnici Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstva turizma i organizatori Ultre, nakon čega su dogovoreni potrebni koraci kojim bi ostanak festivala bio neupitan.

Stoga ćemo učiniti sve da zadržimo Ultru koja nas drži uz bok sa svjetskim destinacijama

Grad Split i Županija su ispoštovali dogovoreno, što je i organizator istaknuo u svom nedavnom priopćenju, ali do danas je još uvijek izostalo obećano poduzimanja konkretnih aktivnosti od strane Ministarstva turizma. Moramo, stoga, u ovom trenutku naglasiti da neaktivnost države i trenutna sporost u realizaciji donesenih odluka u dinamičnim tržišnim vremenima može ugroziti ovaj zajednički projekt i samim time dovesti do značajnih gubitaka. Zato još jednom pozivamo Ministarstvo turizma da brže i efikasnije realizira dogovore sa sastanka od kojega je prošlo gotovo dva mjeseca!

Grad Split je dokazao da može organizirati festival ovakvog značaja i biti uz rame s Tokijem, Buenos Airesom, Miamijem, Cape Townom, Johannesburgom, Singapurom, Rio de Janeirom, Bangkokom, Hong Kongom… Stoga ćemo učiniti sve da zadržimo Ultru koja nas drži uz bok sa svjetskim destinacijama, ali isto tako i nadalje ulažemo i provodimo potrebne mjere u turizmu kako bi zacrtane ciljeve ispunjavali i bez ovisnosti o pojedinim manifestacijama. Pomažući danas Ultru pomažemo sebi u lakšem i ekonomičnijem ostvarivanju vlastitih nastojanja pozicioniranja Splita i Hrvatske na mapi svjetskih turističkih destinacija.

Komentiraj