nakon provedene istrage / Uskok optužio Baldasara i ostale zbog nezakonitosti s gradskim novcem

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Baldasar, Cokarić i Babić su hotelskoj tvrtki, na štetu Splita, pribavili 463.700 kuna', izvijestilo je tužiteljstvo navodeći samo inicijale optuženih

29.7.2019.
20:43
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Uskok je nakon provedene istrage zbog malverzacija s gradskim novcem podnio optužnicu protiv bivšega splitskog gradonačelnika Ive Baldasara i sedmero njegovih suoptuženika među kojima je i njegov prethodnik Miroslav Buličić.

Tužiteljstvo tvrdi da je Baldasar od 8. srpnja 2014. do 28. ožujka 2017. kao gradonačelnik zajedno sa Špirom Cokarićem, pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo Splita, i Damirom Babićem, voditeljem Odsjeka za komunalne poslove Splita, na traženje Jasne PrčineJosipa Čulića, voditelja hotela u vlasništvu njezine tvrtke, njihovu hotelu omogućio korištenje besplatnih ili povoljnijih parkirnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na opisani način Baldasar, Cokarić i Babić su hotelskoj tvrtki, na štetu Splita, pribavili 463.700 kuna, izvijestilo je tužiteljstvo navodeći samo inicijale optuženih.

Nadalje se Baldasar tereti da je Cokariću i Natali Ribičić, voditeljici Pododsjeka za javne površine i pomorsko dobro, ujedno i predsjednici Komisije za utvrđivanje uvjeta za postavljanje ugostiteljskih terasa, naložio da tvrtkama Stipe Mađora na tri godine daju u zakup površinu oko Turističke palače "s pravom prvenstva produljenja ugovora i davanja u podzakup, uz popust od 20 posto za jednokratnu uplatu te da se dopušta postavljanje šanka uz ugovor o zakupu poslovnog prostora na 25 godina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na opisani je način Baldasar omogućio Mađorovim tvrtkama pribavljanje nepripadne imovinske koristi za razliku između plaćene zakupnine s popustom i punog iznosa podzakupnine u iznosu od najmanje 63 tisuće kuna te za neplaćanje naknade za postavljeni šank od 60 tisuća kuna, čime je Split tijekom trajanja sklopljenih ugovora godišnje ukupno oštećen za više od 123 tisuće kuna.

Osim toga, Babić je optužen da je, na traženje bivšega gradonačelnika i dogradonačelnika Miroslava Buličića izdao nalog jednoj tvrtki da izvede radove postavljanja prometnog ogledala, asfaltiranja i iscrtavanja parkirališnog prostora ispred njegove obiteljske kuće iako je znao da će navedene radove neosnovano platiti Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plaćanjem navedenih radova Babić je, na štetu Splita, Buličiću pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 30 tisuća kuna, izvijestio je Uskok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo