okupljanje na rivi

Krenuo je splitski “Hod za život”: “Moja je punica rodila sedmero dice, uvik je bila Bogu vjerna i za domovinu spremna”

Okupljanje sudionika “Hoda za život” počelo je jutros u 10 sati na Obali hrvatskog narodnog preporoda.

Pod motom “Zaštitimo nerođene, najugroženiju manjinu u Hrvatskoj” hodat će od Rive do Zvončaca, uz održavanje prigodnog programa.

Tom prilikom za sav promet će se zatvoriti dionica ceste: Riva-Trg dr. Franje Tuđmana – Obala kneza Branimira – Šetalište Ivana Meštrovića (park Zvončac) do prolaska sudionika javnog okupljanja.

Već u 10 sati na dnu Rive se okupila manja skupina ljudi. Dijelili su se transparenti i prodavale majice. Kako nam je kazala prodavačica, neslužbena cijena majice je 35 kuna, odnosno, očekuje se donacija od 35 kuna, a novac je namijenjen “za pro life, odnosno za život”.

GALERIJA: Počeo je splitski "Hod za život", kolona ljudi hoda prema Zvončacu

“Moja je punica rodila sedmero dice i od šestero živećih je dočekala 19 unučadi i 27 praunučadi, a jedna praunuka je već rodila. E, to je hod za život. Uvik je baba bila Bogu vjerna i za domovinu spremna stvoriti tako veliku obitelj”, rekao nam je Marijan Lapenda iz župe Imotska Poljica, na pitanje zašto je stigao na prosvjed.

“Tu sam zato što mislim da život počinje začećem i ako začećem započinje život, započinje i uživanje prava na život. Tu smo da podupremo one koji sami ne mogu ništa reći, pa smo mi to, eto, preuzeli na sebe”, kazao je Neven iz inicijative “Hod za život”.

Prema prvim procjenama, okupilo se oko 2000 ljudi.

Komentiraj