luka otvorena za promet

Uskoro legalizacija stanja u Zenti: Lučica će biti podijeljena na tri dijela

Napokon bi trebalo doći do legalizacije stanja u Lučici Zenta, koja bi se, kako se neslužbeno doznaje trebala naći na jednoj od sljedeće dvije sjednice Vlade i tada bi se privremeno dala na korištenje Lučkoj upravi SDŽ.

“Informacija nije sto posto provjerena, ali to je ono što imamo. Prijedlog je u županijskom prostornom planu da Zenta postane luka otvorena za javni promet pod upravljanje županijske Lučke uprave, što će omogućiti daljnje investicije, a prvotno sprječavanje daljnje devastacije i propadanja.

Mislimo da su u lučici Zenta ugroženi životi ljudi s obzirom na potopljene kabele i mulove, pa prvo moramo sanirati ono što smo uočili, a onda nastaviti taj hvale vrijedan projekt. Mislim da Zenta zaslužuje puno više i ulaganja i održavanja, a kroz ovaj model će se to i ostvariti”,  kaže Stipe Čogelja privremeni pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo SDŽ.

Tako bi lučica Zenta trebala biti podijeljena u tri djela, nautički dio, komunalni dio i operativni dio za obavljanje prijevoza, a uključuje i sportsko korištenje pomorskog dobra.

“Ono će se regulirati kada to postane službeno i kada lučka uprava preuzme upravljanje, temeljem prostornog plana i koncesije i korištenje sportskih klubova koji tamo djeluju. Kroz Lučku upravu je moguće daljnje obavljanje djelatnosti u cijelom obimu”, kaže Čogelja i dodaje da ono što se sada tamo događa ne bi se smjelo događati u sportskoj luci.

Komentiraj