koncert na prokurativama

Večer u čast Miše Kovača na Splitskom festivalu, dolazi i legendarni pjevač

Na Prokurativama će se opet zaoriti neke od najljepših pjesama koje su obilježile Split, Dalmaciju i Hrvatsku. Dovoljno je reći ‘Ako me ostaviš’, ‘Ostala si uvijek ista’, ‘Svi pjevaju, ja ne čujem, ‘ Poljubi zemlju’ i odmah polete ruke u zrak.

Na Splitskom festivalu, naime, održava se retrospektivna večer u čast Miše Kovača, legendarnog pjevača, živuće ikone Dalmacije.

‘Split pjeva Mišu’ naziv je druge večeri Festivala na kojoj će pjesme velikana izvoditi omiljeni glazbenici 5. srpnja.

U evergreenima koje će pjevati Vlado Kalember, Željko Bebek, Mladen Grdović, Ivana Kovač, Dražen Zečić, Goran Karan, Alen Nižetić, Giuliano, Mjesni odbor, klapa Rišpet i brojni drugi na pozornici na Prokurativama pratit će među publikom i jedan i jedini Mišo Kovač.

Iako neće nastupiti, Splićani i gosti će se još jednom moći pokloniti i gromoglasno zapljeskati jednom od najvećih.

Najljepšu pozivnicu poslao je upravo Mišo Kovač.

“Ja volim Split i Hajduk, čast mi je da su me pozvali jer sam u Splitu održao najbolji koncert u životu. Hvala, Splite”, emotivan je Mišo.

Prisjetio se i svojih dana na omiljenoj pozornici.

“Pjevao sam dugo na Splitskom festivalu, za pjesmu ‘Proplakat će zora’ dobio sam pet nagrada”, dodao je.

Zadovoljan je i direktor Splitskog festivala Tomislav Mrduljaš.

“Jedva čekamo tu večer, da nam Mišo dođe, bude s nama kada mu se odaje priznanje dok sluša kako drugi pjevaju njegove pjesme. Bit će to, siguran sam, nezaboravno”, kazao je Mrduljaš.

Novi smjer Festivala zabavne glazbe, podsjetimo, otvorenje vrhunskim ekskluzivnim koncertom, potom retrospektivom te večer novih skladbi, pokazao se kao dobra odluka, a ispunjene tribine svjedoče o ljubavi koja traje.

Komentiraj