zbog zamućenja vode

Vodovod Splićanima šalje umanjene račune za vodu

Evo jedna dobra vijest iz splitskog Vodovoda i kanalizacije. Naime, uskoro bi Splićani trebali dobiti umanjeni račun za vodu. Doduše samo jedan, ali i to je više nego što smo očekivali.

Naravno, ne treba ni pojašnjavati zbog čega će računi biti umanjeni jer je odgovor na to pitanje jednostavan – zbog zamućenja vode koje se događalo nakon svake malo veće kiše. Voda jednostavno nije bila za piće, pa nije bilo druge nego kupovati vodu ili čekati kad će u kvart doći cisterna puna vode.

U Vodovodu i kanalizaciji Split su se potrudili i izračunati koliko je dana voda bila zamućena – ukupno 13 dana u 2018. godini.

Evo što su nam odgovorili na naš upit hoće li računi građana biti umanjeni.

“Na prijedlog predsjednika Skupštine Društva gradonačelnika Andre Krstulovića Opare na Skupštini Vodovoda i kanalizacije je usvojen prijedlog da se zbog zamućenja vode od 13 dana u 2018. godini izvrši jednokratno odobrenje u korist potrošača vode iz naknade za razvoj za realizaciju Eko projekta.

Nadzorni odbor Vodovoda i kanalizacije je također dao suglasnost na isto.

Kako kontrolu trošenja predmetne naknade provodi Upravno vijeće Agencija EKO KAŠTELANSKI ZALJEV, istima je upućeno u daljnju proceduru.”

Zanimalo nas je i kada se možemo nadati tom iznenadnom “poklonu”.

“Ne bismo htjeli prejudicirati odgovor. Kad odluka bude konačno donesena potrošači će biti upoznati,” odgovor je koji smo dobili.

U svakom slučaju, kad god to bilo (i koliko god), dobro će doći!

Komentiraj