ludilo u parku mladeži

Završena je prva večer Ultre: Više od sto uhićenih, većih problema nije bilo

U petak navečer svoja je vrata partijanerima iz 140 zemalja svijeta otvorio splitski stadion Park mladeži, a zahvaljujući brojnim posjetiteljima Ultra Europe festivala koji su stizali u ranim večernjim satima stadion se do 22 sata dobro popunio.

Sedmu po redu Ultru otvorio je legendarni David Guetta oduševivši svoje fanove. Među brojnima na ovogodišnjoj Ultri nastupaju i Swedish House Mafia , Above & Beyond, Adam Beyer, Afrojack, Alesso, Armin van Buuren, Carl Cox, The Chainsmokers, DJ Snake, Dubfire, Jamie Jones, Joseph Capriati, Maceo Plex, Marco Carola, Gud Vibrations, Rezz, Rezz, Richie Hawtin, Sasha & Nic Fanciulli, Steve Aoki Tchami X Malaa.

Na Ultra Europe festivalu, koji će u Splitu trajati od petka do nedjelje, očekuju se deseci tisuća posjetitelja iz 140 zemalja svijeta. U gradu i oko stadiona vlada poprilična gužva, a Ulica hrvatske mornarice puna je taksista koji dovode partijanere.

Dosad nije bilo većih incidenata, te da se za sada festival odvija kako je i zamišljeno.

GALERIJA: Pogledajte najbolje trenutke prvog dana Ultre

Prije, za vrijeme i nakon prvog dana javnog okupljanja „Ultra Europe 2019“, održanog na prostoru sportskog kompleksa Parka mladeži u Splitu, nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja, niti oštećenja imovine. Prijavljeno je devet imovinskih kaznenih djela.

Privedeno je ukupno 119 osoba, hrvatskih i stranih državljana, većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama biti će prijavljene tri osobe .

Sedmo festivalsko izdanje Ultra Europe festivala počelo je još jučer Resistance Opening Partyjem u klubu Hemingway.

U ponedjeljak Ultra iz Splita “seli” na Brač gdje će biti održan Regatta party, dan kasnije u utorak na Hvaru će u Hotelu Amfora biti održan Ultra beach, te u klubu Carpe diem Resistance Hvar, a sve završava u srijedu na Visu Closing partyjem na Fort Georgu.

Nakon šest godina na stadionu Poljud Ultra se ove godine prvi put održava na stadionu Park mladeži koji je od Poljuda udaljen tek kilometar. Osim stadiona organizatori koriste i susjedne terene, te je tako ukupna površina veća za dodatnih 15 tisuća četvornih metara što omogućuje da prime deset tisuća posjetitelja više nego što je bilo na Poljudu.

Ultra, koja ove godine očekuje milijuntnog posjetitelja, u Splitu sigurno ostaje do 2022. godine.

Komentiraj