Završena je tematska sjednica: Evo do kojih su zaključaka vijećnici ipak uspjeli doći

Vijećnici su jednoglasno usvojenim zaključcima završili Tematsku sjednicu sa najviše pauza.

Tematska sjednica koja je prošla burno ipak je na kraju usuglasila vijećnike, koji su donijeli zaključke nužne da se nastavi sanacija, ali i da se preispita svrha Javne ustanove Park šuma Marjan.

Vijećnici su jednoglasno usvojili izvješća stručnjaka Milana Perneka, Ivice Tikvića, Milana Erdoja, Ivana Melvana, Vlade Topića, Borisa Krašovca, te izvješće o izvršenim mjerama koje je prestavio glavi koordinator Radne skupine za Marjan Nenad Ružić. Zadužio se gradonačelnik Andro Krstulović Opara da sa svojim službama pripremi, donese i predloži gradskom vijeću potrebna sredstva za nastavak borbe protiv potkornjaka. Trećom točkom obavezuje se gradonačelnik da do 21. prosinca ove godine napravi potrebnu analizu restrukturiranja JU Park šume Marjan.

“Analiza koju ćemo napraviti dat će prave podatke i odgovore za to. JU Park šuma Marjan cijeli niz godina ovdje djeluje i unatoč brojnim kritikama na njen račun vodite računa da je Marjan sačuvan od požara, a njega su čuvali vatrogasci i naša JU. Prema tome, napravimo kvalitetnu analizu, istu ćemo raspraviti u vijećnici i donijeti potrebne odluke”, rekao nam je splitski gradonačelnik.

Kolika sredstva su potrebna za nastavak sanacije još 10 tisuća kubika šume još se ne zna, ali jedno je sigurno na sljedećoj sjednici, 22. po redu, čeka nas rebalans proračuna.

“U svakom slučaju, bit će potrebno donijeti i takve mjere kako bismo omogućili nastavak borbe protiv potkornjaka”, kaže Krstulović Opara i dodaje kako se sanacija neće zaustaviti, a potpisivanje novih ugovora ovisit će o ponudama i elaboratima koji će osigurati lokalni koordinator i njegovo operativno tijelo Stožera civilne zaštite.

“Vjerujem da će nadzor i šumari radove na Marjanu nastaviti po preporukama donesenim od stručnjaka na ovoj Tematskoj sjednici, a koji kaže da plan koji je utvrđen na stožeru civilne zaštite treba ići i dalje”, kaže splitski gradonačelnik.

Komentiraj