nije puno, al čovika veseli

Zbog zamućenja: Vodovod i kanalizacija Split umanjili račune za vodu za ožujak

Tijekom prošle godine voda je u Splitu bila zamućena ukupno 13 dana, pa su iz Vodovoda i kanalizacije Split odlučili – umanjiti račune za vodu. Učinjeno je to na prijedlog splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.

Kako je objavljeno na stranici ViK-a Split, računi su umanjeni za jednu kunu po kubnom metru, a na adrese građana šireg splitskog područja počinju stizati ovih dana. Računi su to za ožujak.

“Odluka o jednokratnom umanjenju računa za vodu, koju je Skupština društva Vodovoda i kanalizacije Split donijela na prijedlog gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare, odnosi se na kućanstva sa šireg splitskog područja. Radi se o iznosima od minimalno pet pa i do preko tisuću kuna, ovisno o vlastitoj potrošnji. Primjera radi, ako je kućanstvo potrošilo 15 kubika vode, račun će im biti umanjen za 15 kuna”, istaknuo je direktor VIK-a Tomislav Šuta.

“Također, odlučeno je i da minimalno umanjenje računa na temelju potrošnje za ožujak iznosi pet kuna jer će u tom iznosu ono biti obračunato i potrošačima kojima je mjesečna potrošnja bila ispod pet kubika”, objavljeno je na stranici ViK-a.

Dakle, ako ste potrošili 15 ili recimo 20 kubika vode, uštedjet ćete 15 ili 20 kuna! Koliko boca vode se za to može kupit u dućanu?! Možda 3 ili 4, ovisno koja je i koje zapremnine! A koliko ste ih vi kupili i popili za vrijeme zamućenja? Sigurno ne samo 3 ili 4 (u tih 13 dana zamućenja)! Al ajde da ne gledamo sve tako crno, reći ćemo samo – nije puno al čovika veseli!

Komentiraj