vrhunac sezone

Zrakom i morem u Split će ovaj vikend doći više od 100 tisuća putnika

Više od 100 tisuća putnika iz svih krajeva svijeta ovoga će vikenda proći kroz splitsku zračnu i trajektnu luku, a dobar dio njih će i ostati u gradu podno Marjana.

Kako Hina doznaje od Mate Melvana iz splitske Zračne luke, u subotu se očekuje slijetanje i polijetanje ukupno 112 zrakoplova koji će dovesti 30 tisuća putnika, dok će u nedjelju biti 104 zrakoplova sa 27 tisuća putnika.

“Za ovaj vikend u našoj zračnoj luci očekujemo ukupno 57 tisuća putnika i možemo reći da je s time počeo vrhunac dolazaka i odlazaka putnika”, rekao je Melvan.

Još više više putnika proći će u tri dana vikenda kroz splitsku trajektnu luku. Jelena Ivulić iz “Jadrolinije” kaže kako procjenjuju da će u petak, subotu i nedjelju u splitskoj trajektnoj luci biti ukupno 75 tisuća putnika i 14 tisuća vozila.

“Zbog većeg pritiska vozila u 11,30 sati iz Splita za Supetar poslali smo jednu izvanrednu liniju, a u 14,45 sati drugu. U ponedjeljak očekujemo još veći promet s obzirom da Ultra Europe festival iz Splita do srijede seli na otoke Brač, Hvar i Vis”, dodala je.

Komentiraj