nakon kratke promjene vremena

Ako volite vrele i sparne dane, ova vremenska prognoza bi vas mogla razveseliti

Vrijeme će pogodovati onima koji vole sunce, pa i vrućinu. Duboki vrtlog vlažnog i nestabilnog zraka kojega zovemo visinskom ciklonom jer seže daleko u visinu iznad nas, polako se popunjava, tlak raste, a time atmosfera postaje i sve stabilnija.

K nama se pruža ogranak anticiklone sa sjevera kontinenta. Sve se to ipak događa razmjerno sporo pa će kiše sutra biti još, pišu Vijesti.hr.

Na moru sunčano, većinom čak vedro, a na sjevernom dijelu zapuhat će umjerena do umjereno jaka bura. Temperatura većinom od 19 do 24, a na splitskom ćemo području vrlo vjerojatno imati i drugu uzastopnu vrlo toplu noć s temperaturom iznad 25.

Na moru dosadno, sunčano, suho i sve toplije, vrućina će se ponovno osnažiti sredinom tjedna. Bura će malo ohladiti more, no ubrzo će se ponovno zagrijati, čak i pregrijati.

Na kraju još samo detaljniji osvrt na buru koja će se pod sjevernim Velebitom podignuti u idućih sat-dva, a tijekom noći se proširiti sve do Šibenika. Neće biti tako jaka da bi ozbiljnije utjecala na promet, no ako po magistrali putujete motociklom ili vučete prikolicu, budite oprezni i svjesni da ćete možda morati promijeniti trasu. I more će pod Velebitom biti umjereno valovito, kao i na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana. Vidljivost sve bolja, uživajte u pogledu na pučinu, ali ne isplovljavajte na malim plovilima, pogotovo onima na napuhavanje, pišu Vijesti.hr.

Komentiraj