GRADONAČELNIK HOSPITALIZIRAN / Otkrili mu plućnu emboliju: Bandić se u bolnicu javio zbog kašlja koji ga je mučio nekoliko dana

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Liječnici obavljaju dodatne pretrage i kažu da su za sada Bandićevo stanje stabilizirali

8.12.2018.
13:00
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić od petka navečer hospitaliziran je zbog plućne emobolije u KBC-u Zagreb na intenzivnoj skrbi Klinike za plućne bolesti Jordanovac, zdravstveno stanje mu je stanje stabilno i predviđa se da će u bolnici biti tjedan dana, doznaje se u subotu iz bolnice.

Bandićevo zdravstveno stanje je stabilno, a liječnici predviđaju da će uz potrebnu zdravstvenu skrb tjedan dana boraviti u bolnici nakon čega će trebati nastaviti s kućnim liječenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački gradonačelnik prije mjesec dana imao je prijelom noge, a plućna emoblija jedna je od komplikacija koja se u tom slučaju može pojaviti.

Embolija nastaje uslijed krvnog ugruška koji ulazi u plućnu arteriju te smanjuje dotok kisika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, javio se u Klinički bolnički centar Zagreb, na Kliniku za plućne bolesti Jordanovac radi kašlja koji traje unazad nekoliko dana. Učinjenom obradom na Klinici dijagnosticirana je embolija pluća s ishodištem bolesti iz desne potkoljenične vene. 

Primljen je na postintezivnu njegu te se liječi sukladno svim smjernicama liječenja plućne embolije. Kliničko stanje gradonačelnika je stabilno", poručili su iz Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo