Pregledi motocikla

Besplatni pregledi motocikla i mopeda povodom akcije "Dani tehničke ispravnosti motocikla 2017."

U organizaciji Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama, Policijska uprava splitsko-dalmatinska će u razdoblju od 18. do 22. travnja 2017. godine (od utorka do subote) provoditi preventivno-sigurnosnu akciju “Dani tehničke ispravnosti motocikala 2017”.
Akcija je usmjerena na nadzor tehničke ispravnosti motocikala i mopeda te svih ostalih vozila L kategorije. Policijski službenici će u vremenu održavanja akcije tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače navedenih kategorija vozila na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled.
Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter sa ciljem povećanja stupnja tehničke ispravnosti vozila i poticanja što većeg broja vozača da vlastito vozilo preventivno podvrgnu kontroli ispravnosti te na taj način otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja ukazivati ce se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu.Ujedno, namjera je i poticanje vozača motocikala i mopeda na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjećanje na poželjno ponašanje u prometu. Vozači se u akciju uključuju dragovoljno i tijekom akcije mogu dovesti svoje motocikle i mopede kao i ostala vozila L kategorije u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila, gdje će se besplatno pregledati tehnička ispravnost motocikla ili mopeda.Besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojim podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada

Komentiraj