vatra i dalje divlja

Borba s požarom i dalje traje: Na požarište kod Skradina upućene dodatne zračne snage

Na požarište Dubravice-Kovilići kod Skradina dodatno su u petak upućena još tri Airtractora i jedan Canadair Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, pa je na tom požarištu sveukupno šest protupožarnih aviona – tri Canadaira i tri Airtractora, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Riječ je o istom požarištu u Šibensko-kninskoj županiji, na kojem su tijekom jučerašnjeg dana zračne snage OS RH djelovale s ukupno četiri protupožarna aviona. Pri tome je ostvareno oko 10 sati naleta te izbačeno oko 130 vodenih bombi, odnosno oko 700 tona vode, navode iz MORH-a.

Ovo je 24. požar od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 17. lipnja, na kojem su angažirane zračne protupožarne snage (15 u Šibensko-kninskoj, tri u Zadarskoj, dva u Splitsko-dalmatinskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji) dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika.

Komentiraj