vatrogasci korčula

Brza i prisebna reakcija: Mladi vatrogasac spasio ženu od utapanja

U večernjim satima ponedjeljka mladi korčulanski vatrogasac spasio je turistkinju od utapanja. Brzom reakcijom izvukao je ženu iz mora, a zatim je i reanimirao.

“U ponedjeljak u večernjem kupanju oko 19 sati na plaži pokraj crkve sv. Nikole turistkinja se počinje utapati što zapaža naš sugrađanin,vatrogasac i aktivni član DVD-a Frane Bakarić brzom reakcijom spašava unesrećenu iz mora te je reanimacijom oživljava. Za to vrijeme poziva se hitna pomoc koja brzo zbrinjava ozljeđenu. U ovom slučaju vidimo koliko je bitno da svatko od nas poznaje osnove prve pomoći jer nikada ne znamo kada će to biti od životne važnosti.

U srijedu u 19:30 u vatrogasnom domu se održava tečaj prve pomoći uz upoznavanje sa korištenjem defibrilatora. Potičemo sve vatrogasce i građane na dolazak i upoznavanje te ponavljanje prve pomoći jer svako od nas može spasiti život”, objavljeno je na Facebook stranici Vatrogasci Korčula.

Kontaktirali smo vatrogasca, no nije želio izlaziti u medije. Skromni momak smatra da je učinio ono što bi svatko i jedino što se nada jest da se žena oporavila. Svaka mu čast!

Komentiraj