uspješna sezona

Čak 2,7 milijardi eura iznose prihodi od stranih turista ove godine: “Ovo je potvrda napretka”

U prvih šest mjeseci 2019. godine prihodi od stranih turista iznosili su 2 milijarde i 720 milijuna eura, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 5 posto, odnosno ostvareno je 127 milijuna eura više, podaci su HNB-a.

Rast prihoda od stranih turista zabilježen je i u drugom tromjesečju 2019. godine te je od travnja do lipnja ostvareno 2 milijarde i 233 milijuna eura prihoda od turizma, što je 5 posto više nego u istom razdoblju 2018. godine, odnosno 110 milijuna eura više, pišu Vijesti.hr.

“Rezultati ostvareni u prvoj polovici ove godine potvrda su napretka hrvatskog turizma u vidu jačanja prepoznatljivosti Hrvatske kao cjelogodišnjeg odredišta. U proteklih pet godina turistički promet na razini prvih šest mjeseci porastao je 62 posto, a prihodi za 51 posto. Stoga posebno drago što ćemo tijekom ovog tjedna imati priliku održati Dane hrvatskog turizma u čak pet županija s područja Slavonije, Baranje i Srijema kako bi pokazali sve bogatstvo ponude te potencijale koje imaju”, komentirao je ministar turizma Gari Cappelli.

Komentiraj