vremenska prognoza

Čudnovata zima do kraja tjedna, evo kakvo nas vrijeme očekuje

Božić će biti djelomice sunčan i većinom suh, no kad izlazite ipak ponesite kišobran, jer mala mogućnost za kišu ipak postoji!

U Dalmaciji barem djelomice sunčano i većinom suho. Bit će prilično vjetrovito uz umjereno jaku tramontanu koja će prema večeri opet okretati na buru. Temperatura slična kao danas.

I na sjevernom Jadranu suho i svježe, a u gorju je moguća prolazno koja kap kiše. Uglavnom bez vjetra, samo na otvorenom moru i uz zapadne obale Istre bit će još umjerenog sjeverozapadnog vjetra.

Sjeverozapadno strujanje obilježit će i iduće dane, a nešto će izraženije u unutrašnjosti biti u četvrtak i u subotu. S njime stiže i malo hladniji zrak pa se od petka očekuje i slab, a od nedjelje umjeren mraz! it će većinom suho, a malo kiše moguće je uglavnom samo u subotu.

I na moru je vjerojatnost za kišu nešto veća s petka na subotu, ali i tada će slabom prolaznom kišom biti zahvaćen samo manji dio priobalja. Cijeli dogledni period obilježit će sjeverni vjetrovi i zimske temperature.

Iako je pred nama napokon malo zimskije vrijeme, Božić će, vidjeli smo, biti malo topliji nego što smo navikli i mnogo topliji nego što većina priželjkuje.

Komentiraj