vremenska prognoza

Danas je službeno prvi dan zime, hoće li se i vrijeme početi “ponašati” u skladu s tim?

Za izborni dan vrijeme baš i neće biti lijepo, a birači će na putu do birališta teško izbjeći kišu.

Na moru će cijelo prijepodne biti kišno, dapače, kiša će biti jaka i obilna, a pratit će je i jaka južina, snažno jugo koje će okretati na oštro i lebićadu.

Ako pak idete brodom, računajte da će i situacija na moru biti prilično neugodna, poslijepodne se očekuje naglo dizanje i nekoliko sati s jakom i neugodnom tramontanom, pišu Vijesti.hr.

Kiša će u primorju u drugom dijelu dana već slabjeti i prestajati, najviše izgleda za suho vrijeme prije zatvaranja birališta imaju Istrani i Kvarnerani.

Računajte da ćete na biralište najvjerojatnije morati po kiši, obujte čizmice i uzmite kišobran i svakako obavite svoju dužnost!

Nedjelja je i službeno prvi dan zime, a i vrijeme će se početi ponašati u skladu s godišnjim dobom. Idućih dana bit će postupno hladnije i većinom suho, pogodno za sve aktivnosti na otvorenom pa i nastavak kampanje. No, važnije je zapravo to da će se i strujanje napokon okrenuti, nakon dugotrajne južine imat ćemo vrijeme po buri, bez glavobolja i nesanice i birači će moći trezvenije razmišljati do drugog kruga.

Na moru većinom suho i djelomice sunčano, a najljepši dan u tjednu bit će Božić. Temperature malo primjerenije, ali i dalje više nego što bismo voljeli imati u ovom dijelu godine. Nakon dugotrajnog razdoblja s jugom, napokon predah uz tramontanu i buru.

Jasno je, dakle, da zima koja je došla danas u 5 sati i 19 minuta, donosi i malo zimskije vrijeme, a najhladniji će biti upravo dani od Božića do Nove godine. Ako i uleti kakva božićna ciklona, ona neće biti osobito pamtljiva, pišu Vijesti.hr.

Komentiraj