Novi termin polaganja

Državna matura: 28. lipnja polaganje odgođenog testa iz hrvatskog jezika

Odgođeni Ispit iz Hrvatskoga jezika – Test (A i B razina), koji je trebao biti održan u utorak, 20. lipnja, provest će se u srijedu, 28. lipnja u 14 sati, izvijestio je u ponedjeljak popodne Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO).
Polaganje dijela ispita iz hrvatskoga jezika na državnoj maturi, odnosno testa na A i B razini, koji su učenici trebali pisati u utorak, NCVVO je odgodio jer je u jednoj splitskoj školi kompromitiran sadržaj ispita.
Na rasporedu polaganja državne mature u ponedjeljak je bilo pisanje eseja iz hrvatskog jezika na obje razine, no u jednoj splitskoj školi zabunom je pristupnicima umjesto ispitnoga materijala za esej podijeljen ispitni materijal za test iz hrvatskoga jezika, koji se trebao posati u utorak u 9 sati.
NCVVO je ocijenio da je time kompromitiran sadržaj ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini te je donio Odluku o odgodi ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini, a u poslijepodnevnim satima na svojim je web stranicama objavio da će se odgođeni ispit provesti u srijedu, 28. lipnja, u 14 sati.

Komentiraj