Evo koga bi građani željeli u predsjedničkoj fotelji: Jedan pjevač apsolutni rekorder, nije Škoro

Predsjednička utrka nije ni počela, a već se zahuktala.

Najveću pozornost javnosti izazvala je informacija da bi se i pjevač Miroslav Škoro mogao kandidirati i da u ovom trenutku uživa potporu 10 posto birača.

“Niti sam objavio bilo kakvu kandidaturu niti imam nikakav program. Moj program su moje pjesme”, kazao je u RTL Direktu Miroslav Škoro.

I bez programa Škoro bi mogao biti predsjednik misle građani. Kažu kako je školovan, djeluje normalno, ali ima i onih koji mu ne bi dali svoj glas.

“Ma za njega je tambura”, kazao je jedan Zagrepčanin u anketi koju je proveo RTL, prenose vijesti.rtl.hr.

“Pa ja mislim da će gospodin Škoro nastaviti svoju pjevačku karijeru, ja vjerujem i nadam se i to mu želim dugo, dugo, dugo”, kazao je ministar Uprave, Lovro Kuščević.

No, kako se Škoro uopće našao u anketama?

“Nedavno je izašlo u medije da bi to mogla biti ova ekipa oko bivšeg savjetnika od Kolinde Mate Radeljića. Ali to je pitanje, to će se tek pokazati. U svakom slučaju to može ići u dva smjera. Ili destabilizaciju predsjedničine pozicije ili zaštitu predsjedničine pozicije da ove glasove, koji će možda doći sa desnice, Škoro isto pokupi, a ne neki možda jači kandidat”, kazao je politički analitičar i komunikacijski stručnjak, Gordan Turković.

A jači kandidat od Škore postoji i na našoj estradi. Istražili smo koga bi građani Hrvatske rado vidjeli na tom mjestu kada su poznati pjevači, glumci ili sportaši u pitanju.

“Što se tiče žena bi bila Severina. I to svi znamo zašto. Zato što je s Juga, zato što žena ima temperament, zato što ima stav”, kazala je jedna Zagrepčanka.

No, jedan je pjevač po broju glasova sve premašio. Uz to je potpuno apolitičan lik, naravno riječ je o zvijezdi hrvatske estrade. Mnogo građana odabralo je Petra Grašu, a kazali kako zna pjevati, a uveseljavao bi narod.

“Moram kazat da sam iznimno iznenađen i počašćen s rezultatima ankete iz puno, puno razloga. Jedan od njih, možda glavni, što će moj prijatelj Tonči Huljić biti malo ljubomoran na te rezultate jer on je oduvijek imao nekakve predsjedničke afinitete. Ja bi volio, makar na par trenutaka, vidjet njega kao predsjednika. Da vidim njega i Trumpa, da vidim sraz tih frizura”, rekao je Grašo.

Ima li Hrvatska još jednog predsjedničkog kandidata među pjevačima?

Komentiraj