putnici bili u panici

“Gledajte svoja posla, ja sam vozač”: Bura divljala, a vozač busa nije htio sići s autoceste

Zbog jake bure, sinoć je na dijelu autoceste A1 promet bio zabranjen autobusima, a kako je vjetar jačao, zabranjen je i osobnim automobilima.

No, vozač FlixBusa to nije shvatio ozbiljno. On je vozio na liniji Mostar-Split-Zagreb usprkos upozorenjima i zabrani prometovanja. U autobusu se nalazilo 35 putnika, a on je samo nastavio voziti po autocesti. Nije stao čak ni kada su ga upozorili preplašeni putnici.

“Nakon što su putnici primijetili upozorenja na autocesti, jedan putnik je pomislio da vozači možda nisu obratili pažnju te ih je on upozorio pozivajući se na HAK, a vozač je na to rekao da ćemo izaći na prvom izlazu. Radilo se o izlazu Posedarje, gdje smo se trebali preusmjeriti na stari Maslenički most, no vozač ipak neobjašnjivo ostaje na autoputu A1. Nakon toga putnici se počinju buniti i shvativši da idemo na Maslenički most preko autoceste, nastala je mala panika i situacija nije bila ugodna. Jedna putnica je vozaču rekla da se ne osjeća sigurno na što joj je vozač rekao da gleda svoja posla, da je on vozač”, rekao je jedan od putnika za Večernji list.

Na Masleničkom mostu vjetar ih je snažno zanosio, ali vozač je nastavio autocestom te nije sišao ni na Maslenici. Kada mu je jedan putnik rekao da će ih sve ubiti, vozač je samo rekao “ja sam ovdje vozač”. No, nedugo nakon toga zaustavila ih je policija.

“20 sekundi nakon toga, prilaze presretači policije zadarskih tablica te, na sveopće oduševljenje putnika, daju signal vozaču da hitno zaustavi autobus, te se to i dogodilo na odmorištu Jasenice, svega nekoliko stotina metara prije najkritičnije točke autoputa, gdje bi, prema riječima obojice policajaca iz njihovog dugogodišnjeg iskustva, postojala velika opasnost od prevrtanja. Stvar je jednostavna, na tom dijelu autoputa skreće se u lijevo, direktno prema smjeru iz kojeg bura puše”, prepričao je putnik za Večernji list.

Kada ih je zaustavila policija, vozač je putnicima rekao da “će stati 10 minuta i onda nastaviti”.

“Policajci su ušli u autobus i upitali vozača je li on normalan, je li svjestan da ima 35 ljudi u busu i da je zabrana prolaska”, prepričao je jedan putnik i dodao kako su se vozači samo smijali.

Na kraju su se sklonili od bure na benzinskoj postaji gdje su i prenoćili jer je zabrana prometa vrijedila cijelo vrijeme, piše Večernji list.

Komentiraj