pojačane gužve

HAC objavio važno priopćenje za produženi vikend koji je pred nama

Danas počinje produljeni vikend jer se uz dobro spajanje radnih dana lako dođe do šest neradnih dana.

Ove godine se poklopilo da Tijelovo, koje je neradni dan i putujući praznik ovisan o datumu Uskrsa, pada na četvrtak. U subotu je Dan antifašističke borbe, dok na utorak 25. lipnja pada Dan državnosti.

HAC je povodom turističkog vikenda objavio priopćenje.

“Pred nama je produženi lipanjski vikend te se očekuje i veći priljev vozila te moguća kraća čekanja na naplatnim postajama: Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana kao i velika gustoća prometa na autocesti, naročito na dionici Zagreb-Karlovac.

Pojačani promet u smjeru JUGA (prema moru) očekuje se već danas u popodnevnim satima, kao i u petak, 21. lipnja u popodnevnim satima. U subotu, 22. lipnja u jutarnjim satima očekuje se pojačani promet uslijed dolaska inozemnih turista. Pojačani promet očekuje se u nedjelju, 23. lipnja kad se očekuje povratak inozemnih vozača prema unutrašnjosti odnosno u utorak, 25. lipnja prilikom povratka hrvatskih državljana.

Završeni su svi veći radovi, a u zonama radova koji se nisu mogli završiti do početak sezone biti će osigurana maksimalna protočnost s po dvije prometne trake u svakom smjeru. U zonama izvođenja radova biti će pojačano praćenje stanja prometa i po potrebi dodatna zaštita začelja kolone prikladnom i prilagodljivom privremenom signalizacijom”, javlja HAC.

Komentiraj