POSTAJE NEIZDRŽIVO

Hrvatska gori: Visoke temperature su opasne za zdravlje, evo što vam još prijeti

Nakon kraćeg osvježenja Hrvatska je ponovno na udaru novog toplinskog vala – temperature se u hladu penju i do visokih 36 stupnjeva.

No, to nije sve. Fotografije čitatelja koji su sjeli za volan pokazale su nam da su se kuhali i na +50stupnjeva. Uz veliku sparinu, velika je i opasnost od UV zračenja.

Osvježenje i spas od vrućine danas nije bilo lako naći ni u moru.

“Došli smo u 9 sad ćemo otići jer sunce je jako baš”, rekao je Žan.

More je dosegnulo posve ugodne temperature za kupanje, a za neke možda i previsoke. Najviša temperatura, 26 stupnjeva izmjerena je u Malom Lošinju i na Rabu. Stupanj manje bilo je na Visu, Hvaru, u Splitu i Zadru, prenose vijesti.hr.

Puno je teže pobjeći od sunca na gradskom asfaltu, osobito kada se mora raditi.

“Malo se hladimo, hladna voda, suncobran nas štiti i eto. Izdržat ćemo nekako, nismo dugo do 1 pola 2 i idemo doma”, rekla je cvjećarka Jadranka.

Za neke ipak stiže osvježenje

Temperature su se danas penjale i do 36 stupnjeva. Toliko je izmjerenu u Kninu i Zagrebu, Karlovac i Sisak kuhali su se na 35. Za neke ipak stiže osvježenje.

“Već sutra će se temperatura na kopnu malo spustiti pa će biti dosta sparno. Tek kasnije na zapad kopna stižu pljuskovi koji će donijeti osvježenje, ali će i dalje biti dosta sparno. Na Jadranu će temperatura biti malo više, a osvježenje stiže dan do dva kasnije”, poručio je meteorolog RTL-a, Nikola Vikić Topić.

Kratak predah od vrućina trajat će do vikenda.

Komentiraj